• Novosti

Case study o Dioklecijanovoj palači objavljen u prestižnoj publikaciji međunarodnog simpozija povijesnih gradova

„Internationales Städteforum Graz“, međunarodni simpozij povijesnih gradova koji se već 10 godina tradicionalno održava u austrijskom Grazu, izdao je publikaciju povodom 20. godišnjice upisa grada Graza na listu UNESCO svjetske kulturne baštine. U publikaciji su objavljeni članci i predavanja sudionika simpozija koji se održao u lipnju 2019. na kojem je sudjelovala i odgovorna osoba Razvojne agencije Split – RaST d.o.o. Antonija Eremut Erceg.

Ovogodišnje događanje bilo je posvećeno temi arhitekture i identiteta u brzo mijenjajućoj sadašnjosti gradova s povijesnom kulturnom baštinom pod nazivom „Forever old? Continued building in World Heritage towns and cities“ u sklopu koje je direktorica RaST-a održala predavanje o Dioklecijanovoj palači pod nazivom „Case Study: South-East Quadrant of Diocletian’s Palace – A (Hi)Story of Non-Intervening“ te je članak na tu temu objavljen i u publikaciji ISG simpozija. Na taj način se i grad Split sa svojom starom gradskom jezgrom našao u društvu prestižnih UNESCO povijesnih gradova koji su predstavili svoje studije slučaja u ovoj publikaciji.

Podsjetimo, upravo u 2019. godini stara gradska jezgra grada Splita s Dioklecijanovom palačom obilježava 40. obljetnicu upisa na listu UNESCO kulturne baštine.

Više o publikaciji i ISG simpoziju možete pogledati na: https://staedteforum.at/