• Novosti

„Četiri palme“ dobile pravomoćnu uporabnu dozvolu

Nakon što je uspješno prošao tehnički pregled objekta „Četiri palme“, Grad Split ishodio je pravomoćnu uporabnu dozvolu za izvedenu rekonstrukciju građevine stambene namjene s osam stambenih jedinica i osiguranih deset parkirališnih mjesta. U tijeku je potpisivanje ugovora za nabavu namještaja i opreme ukupne vrijednosti 720.000,00 kuna , tako da bi zgrada u Šimićevoj ulici na broju 25 trebala otvoriti vrata novim korisnicima socijalnih usluga do kraja ove godine.

Projektom rekonstrukcije zapušteni objekt prenamijenjen je u trokatnicu stambene namjene sa šest garsonijera i jednim trosobnim stanom koji su namijenjeni bivšim štićenicima Dječjeg doma Maestral Split, odnosno mladima nakon navršene 21. godine koji napuštaju sustav institucionalne skrbi i na taj način ostaju bez osiguranog smještaja. Osim navedenih korisnika, u objektu je i jedan deveterosobni stan s osam dvokrevetnih soba za roditelje/skrbnike teško oboljele djece s područja Urbane aglomeracije Split, a čija se djeca liječe ili su na rehabilitaciji u KBC-u Split kako bi im se omogućio smještaj za vrijeme liječenja djece.

Ukupna vrijednost EU projekta  „ Četiri palme“ je 10.079.314,16 kn, od čega je iz Europskog fonda za regionalni razvoj Razvojna agencija Split – RaST osigurala 4.464.010,86 kn bespovratnih sredstava.