• Novosti

Dva projekta za naselje Slatine ušla na listu za financiranje kroz ITP program za otoke

U sklopu provedbe Teritorijalne strategije razvoja otoka Splitsko-dalmatinske županije, na 4. sjednici Otočnog partnerstva SDŽ predstavljeni su rezultati „Javnog poziva za podnošenje prijava za sudjelovanje u postupku pred-odabira unaprijed određenih prijavitelja te prioritiziranih i integriranih projektnih prijedloga“.

Temeljem kriterija za bodovanje i dogovorom s otočnim dionicima, zaključena je lista od 25 prihvaćenih projektnih prijedloga, među kojima su i dva projekta Grada Splita kojima se ulaže u Slatine: projekt rekonstrukcije vatrogasnog doma DVD Slatine i nabave vatrogasnih vozila, koji je prijavljen s partnerima DVD Split i JVP Grada Trogira te projekt Multifunkcionalnog društvenog centra Slatine s partnerom Gradskom knjižnicom Marka Marulića. Projekt energetske obnove Osnovne škole Slatine na kojem je partner Osnovna škola Slatine nalazi se na rezervnoj listi. 

Odabrani projekti pokrivaju sva četiri definirana područja ulaganja Teritorijalne strategije te tematski obuhvaćaju poduzetničku infrastrukturu, vatrogasne domove i centre za prevenciju rizika, društvene i kulturno-turističke sadržaje, zelenu infrastrukturu, sportsku infrastrukturu te projekte energetske obnove. Provedbom i implementacijom odabranih projekata bit će osiguran doprinos pokazateljima ostvarenja definiranih Teritorijalnom strategijom razvoja otoka Splitsko-dalmatinske županije.

Otočno partnerstvo kao savjetodavno tijelo dalo je suglasnost na predloženu listu prihvaćenih projektnih prijedloga čime je omogućeno podnošenje završne prijave na zaseban poziv nadležnog tijela – Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. U narednom razdoblju očekuje se evaluacija i odobrenje predložene liste projektnih prijedloga te sklapanje Sporazuma između Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU i Splitsko-dalmatinske županije kojim se pokreće financijski instrument za otoke.