• Novosti

Finalizacija Analize stanja i sastav Partnerskog vijeća kao glavne teme zajedničkog sastanka Glavnog odbora, izrađivača i lokalnog koordinatora Strategije

U petak 25. listopada s ciljem izvještavanja o napretku izrade Analize stanja u sklopu „Strategije razvoja grada Splita do 2030. godine“ te usvajanja prijedloga članova za imenovanje u Partnersko vijeće sastali su se Glavni odbor za Strategiju, Sveučilište u Splitu kao izrađivač Strategije te Razvojna agencija Split – RaST d.o.o. kao lokalni koordinator.

Na sastanku su u ime izrađivača sudjelovali prorektorica Sveučilišta u Splitu Leandra Vranješ Markić, glavni koordinator Vinko Muštra, koordinator cjeline Institucionalni okvir Josip Visković, koordinatorica cjeline Gospodarstvo Blanka Šimundić, koordinatorica cjeline Društvo Ines Blažević te koordinatori cjeline Urbano okruženje Alen Harapin i Nives Ostojić Škomrlj. U ime Glavnog odbora za koordinaciju, praćenje i nadzor procesa i rezultata izrade i provedbe Strategije sudjelovali su predsjednik Odbora Andro Krstulović Opara, zamjenik gradonačelnika Nino Vela te imenovani članovi Odbora ili njihove zamjene iz redova Gradskog vijeća: Goran Kotur (SDP), Tonći Blažević (HSLS), Filip Odrljin (HDZ), Kristina Vidan (Pametno) i Srđan Gjurković (HNS).

Prorektorica Sveučilišta u Splitu naglasila je odličnu dosadašnju suradnju s RaST-om u prikupljanju podataka za Analizu stanja i koordinaciji rada na Strategiji od siječnja ove godine otkad je službeno potpisan Ugovor o izradi Strategije između Grada Splita i Sveučilišta u Splitu. Glavni koordinator u ime Sveučilišta Vinko Muštra prezentirao je kako se prvi nacrt Analize stanje planira dovršiti do kraja 2019. godine, do kada se planira održati i prvi sastanak Partnerskog vijeća u svrhu analize i usvajanja nacrta Analize stanja, a čiji je prijedlog članova jednoglasno usvojen na sastanku od strane svih prisutnih članova Glavnog odbora.