• Novosti

Grad Split i ove godine osigurao bespovratna sredstva za pomoćnike u nastavi za djecu s teškoćama u razvoju

Grad Split šestu godinu za redom ostvario je bespovratna sredstva za zapošljavanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika koji će pružati podršku u nastavi djeci s teškoćama u razvoju u splitskim osnovnim školama. Maksimalni iznos bespovratnih sredstava, odnosno 1.050.000,00 EUR, osigurala je Razvojna agencija Split – RaST uspješnom prijavom na natječaj Ministarstva znanosti i obrazovanja, a koji se financira iz Europskog socijalnog fonda plus.

Tako će Grad Split u suradnji s 30 osnovnih škola već šestu godinu za redom provoditi projekt „S pomoćnikom mogu bolje VI“ kojim će se učenicima s teškoćama u razvoju osigurati pomoćnici u nastavi s ciljem poboljšanja obrazovnih postignuća i razvoja osobnih potencijala djece. Projektom će se pružiti podrška za čak 299 učenika s teškoćama u razvoju kroz zapošljavanje 283 pomoćnika u nastavi i 4 stručna komunikacijska posrednika, čime će se osigurati preduvjeti za inkluzivno obrazovanje.

Ukupna vrijednost projekta je 2.041.258,80 EUR, dok je osiguran maksimalni iznos bespovratnih sredstava u iznosu od 1.050.000,00 EUR sukladno pravilima Poziva.