• Novosti

Grad Split nastavlja s energetskom obnovom javnih objekata: prijavljen projekt energetske obnove OŠ Split 3 u iznosu od 2,3 milijuna EUR

Projekt energetske obnove Osnovne škole Split 3 prijavljen je na Javni poziv za energetsku obnovu zgrada javnog sektora koji je objavljen u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026. Ukupna vrijednost projekta je 2.309.552,73 €, dok je moguće ostvariti 1.848.350,03 € bespovratnih sredstava za provedbu energetske obnove. Projektnu prijavu izradila je i podnijela Razvojna agencija Split – RaST u suradnji sa Službom za razvoj grada Grada Splita.

Zgrada osnovne škole Split 3 izgrađena je 1977. godine te pripada skupini starih zgrada koje karakteriziraju izrazito slabi pokazatelji energetske učinkovitosti. Energetskom obnovom povećala bi se energetska učinkovitost te postigle značajne uštede u energiji, uključujući smanjenje godišnje potrebne toplinske energije za grijanje za čak 80,90%. Zgrada bi nakon obnove iz energetskog razreda C prešla u energetski razred A+

Dubinska energetska obnova sukladno izrađenom projektu obuhvaća obnovu ovojnice zgrade, zamjenu stolarije te unutarnje rasvjete, ugradnju novih tehničkih sustava, kao i ugradnju fotonaponske elektrane za proizvodnju električne energije.

Projektno-tehnička dokumentacija za energetsku obnovu Osnovne škole Split 3 koja je bila uvjet prijave izrađena je bespovratnim sredstvima ELENA instrumenta u okviru HORIZON 2020 programa Europske unije.