• Novosti

Gradu Splitu 22,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava za izgradnju novih vrtića

Temeljem uspješne prijave Razvojne agencije Split – RaST u srpnju ove godine na Javni poziv za izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju i opremanje predškolskih ustanova u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026., Gradu Splitu odobreno je 22,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava za izgradnju novih vrtića na Kili i Pujankama.

Svaki od dva nova vrtića moći će primiti po 128 djece (48 jasličke i 80 vrtićke dobi), što čini zajedničku brojku od 256 novih mjesta u gradskim vrtićima te predstavlja nastavak kontinuiranog ulaganja Grada Splita u predškolski odgoj i obrazovanje, kao i korak dalje prema cilju da svako dijete ima osiguran vrtić.

Gradu Splitu dodijeljen je maksimalni iznos bespovratnih sredstava koji je mogao biti ostvaren iz NPOO-a sukladno pravilima Poziva, pa je za izgradnju i opremanje Dječjeg vrtića Kila zatraženo i odobreno 11.520.000,00 kn, a za Dječji vrtić Pujanke 10.944.000,00 kn bespovratnih sredstava.

Prepoznajući potrebu za većim brojem kapaciteta dječjih vrtića, Grad Split je u suradnji s Društvom arhitekata Splita proveo javne natječaje za izradu idejnih arhitektonsko-urbanističkih rješenja za dječje vrtiće Kila i Pujanke. Na natječaju za DV Kilu prvu nagradu dobio je Arhitektonski biro Ante Kuzmanić, a za DV Pujanke njiric+ arhitekti. Provedbom arhitektonskih natječaja osiguralo se projektiranje vrtića po najvišim strukovnim standardima, kao i da djeca i svi budući djelatnici vrtića, imaju najbolje moguće uvjete boravka i rada.