• Novosti

Međunarodni susret gradova na temu urbane mobilnosti

U Splitu se 10. i 11. svibnja održava međunarodni susret gradova na temu urbane mobilnosti na kojem će predstavnici europskih gradova podijeliti svoja iskustva i dobre prakse te raspravljati o mogućnostima prilagodbe i primjene tih rješenja u Splitu. Svoja iskustva predstavit će stručnjaci iz područja javnog prometa, prometa u mirovanju i urbane mobilnosti iz Barcelone, Osla, Graza, Rzeszowa te Dubrovnika, a nazočit će i drugi predstavnici relevantnih institucija, struke te lokalne i regionalne samouprave.   

Prvog dana predstavit će se zakonski okviri, izazovi, dobre prakse i rješenja koja su već implementirana u drugim europskim gradovima, koji se baš poput Splita suočavaju s trendom rasta broja turista i posjetitelja, a neki od njih poput Graza i Dubrovnika imaju povijesne jezgre zaštićene UNESCO-om kao i Split. Drugog dana raspravljat će se o izazovima i mogućnostima Splita s ciljem prijedloga preporuka i zaključaka koji bi se mogli implementirati u Gradu i gradskim tvrtkama u kratkoročnom i srednjoročnom razdoblju, a sve kako bi poboljšali svoju uslugu koja predstavlja temelj održivog razvoja i urbane mobilnosti.

Organizator ovog dvodnevnog međunarodnog susreta je Split parking, gradska tvrtka zadužena za regulaciju prometa u mirovanju u Splitu, a realizirat će se uz potporu Razvojne agencije Split – RaST koja koordinira izradu Strategije razvoja grada Splita do 2030. godine, gradske tvrtke Promet Split zadužene za javni prijevoz u Splitu i okolici te Grada Splita.

Susret će se održati 10. i 11. svibnja s početkom u 10 sati na adresi Kopilica 5 u Splitu, u Sveučilišnom odjelu za stručne studije. Program susreta i info o predavačima pogledajte klikom na link.