• Novosti

Na Poziv za obnovu javne kulturne infrastrukture prijavljeni projekti opremanja novog postava Etnografskog muzeja Split i rekonstrukcije knjižnice Spinut

Razvojna agencija Split – RaST izradila je i aplicirala dva projektna prijedloga na otvoreni Poziv Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije „Obnova javne kulturne infrastrukture“ koji je objavljen u sklopu operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2021.-2027.

Projektom „Opremanje novog stalnog postava Etnografskog muzeja Split“ implementirao bi se novi stalni postav EMS-a koji se oslanja na suvremene tehnologije i multimediju, inovativne načine prezentacije te interaktivnost. Realizacijom projekta postav bi se približio posjetiteljima, lokalnoj zajednici i osjetljivim skupinama društva, a s krajnjim ciljem povećanja sudjelovanja javnosti u kulturnom životu i unaprjeđenja rada Etnografskog muzeja Split. Nositelj projekta je Etnografski muzej Split, a partner Grad Split. Ukupna vrijednost projekta je 1.822.430,21 EUR, uz zatražena bespovratna sredstva u iznosu od 1.549.065,67 EUR (intenzitet potpore 85%) iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Cilj projekta „Rekonstrukcija GKMM knjižnice Spinut“ je rekonstrukcija i opremanje odjela Spinut Gradske knjižnice Marka Marulića Split u svrhu prilagodbe prostora i stvaranja uvjeta za razvoj usluga namijenjenih osobama s invaliditetom i drugim ranjivim skupinama društva. Ukupna vrijednost projekta je 1.031.930,16 EU, uz zatražena bespovratna sredstva od 877.140,62 EUR (intenzitet potpore 85%) iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Foto: vizualizacije projekata