• Novosti

Nastavkom rekonstrukcije Tenis centar Firule korak bliže viziji da postane centar hrvatskog tenisa

Projekt rekonstrukcije četiri teniska terena i sanitarnih čvorova u sklopu Tenis centra Firule prijavljen je na Natječaj za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. godini u svrhu osiguravanja bespovratnih sredstava Ministarstva turizma i sporta. Projekt predstavlja nastavak procesa rekonstrukcije Tenis centra Firule koji je započeo 2020. godine kada je također Razvojna agencija Split – RaST prijavom na isti Natječaj osigurala sredstva za sufinanciranje sanacije pet dotrajalih i oštećenih teniskih terena.

Ovogodišnji projekt rekonstrukcije četiri teniska terena s izmjenom sportskih podloga i rekonstrukcije sanitarnih čvorova predstavlja korak dalje ka cjelokupnom obnavljanju Tenis centra Firule i stavljanju Splita na mapu državnog i regionalnog tenisa, sukladno inicijativi Grada Splita i Javne ustanove Športski objekti Split da TC Firule postanu Nacionalni teniski centar.

Projektom „Rekonstrukcija Tenis centra Firule“ planirana je zamjena sportske podloge na tri teniska terena iz zemljane u brzu, odnosno betonsku podlogu, obzirom da se na brzim podlogama igra većina profesionalnih turnira, a u gradu Splitu nedostaje površina s takvom vrstom podloge, kao i rekonstrukcija jednog betonskog terena koji je oštećen i derutan i izmjena njegove podloge iz betonske u zemljanu. Ujedno tri terena koja se rekonstrukcijom mijenjaju u brzu podlogu zimi se natkrivaju balonom, što omogućuje održavanje treninga i sporta rekreativaca te turnira i natjecanja i u lošijim vremenskim uvjetima. Uz navedeno, nužna je i neophodna rekonstrukcija pripadajućih sanitarnih čvorova koji su u derutnom stanju, a koja je predviđena ovim projektom. Sve bi to dalo novu perspektivu splitskom tenisu te omogućilo da i hrvatski reprezentativci/ke i strani profesionalni tenisači/ce dolaze češće na pripreme za natjecanja upravo u Split.

Cilj projekta je omogućiti svim korisnicima teniskih terena u sklopu TC Firule najkvalitetnije moguće uvjete treninga, natjecanja i rekreacije. Rekonstrukcija Tenis centra Firule na taj će način doprinijeti popularizaciji tenisa te poticanju i poboljšanju kvalitete bavljenja sportom.

Ukupna vrijednost projekta je 1.280.095,00 kn s PDV-om, od čega je moguće dobiti bespovratna sredstva Ministarstva turizma i sporta u maksimalnom iznosu od 819.504,00 kn. Nositelj projekta je Grad Split, a partner Javna ustanova Športski objekti Split.