• Novosti

Objavljene javne nabave za izvođenje radova energetske obnove OŠ Skalice i DV Latica

U sklopu projekata energetske obnove pet splitskih osnovnih škola i dječjih vrtića (OŠ Mertojak, Skalice i Pojišan te DV Mandalina i Latica), u Elektroničkom oglasniku javne nabave objavljene su javne nabave za izvođenje radova na osnovnoj školi Skalice i dječjem vrtiću Latica. Procijenjena vrijednost nabave za OŠ Skalice iznosi 3.433.532,00 kn bez PDV-a, dok se vrijednost radova na DV Latica procjenjuje na 746.960,00 kn bez PDV-a.

Projektne prijave za energetsku obnovu ukupno 5 objekata osnovnih škola i vrtića izradila je Razvojna agencija Split – RaST d.o.o. u suradnji s Gradom Splitom – Službom za izgradnju i upravljanje razvojnim projektima, i time osigurala bespovratna sredstva Europske unije iz Fonda za regionalni razvoj u sklopu Poziva „Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“, dok je dječji vrtić „Morski konjić“ u Slatinama obnovljen putem natječaja „ZelEN“ u iznosu od potpuno bespovratnih pola milijuna kuna bez PDV-a.

Ukupna vrijednost svih 5 projekata energetske obnove iznosi 27.296.076,76 kn, od čega su bespovratna sredstva osigurana u iznosu od 11,083,597.05 kn (maksimalno prihvatljivih 40%). Kako bi se udio sufinanciranja Grada Splita što većim dijelom osigurao iz vanjskih izvora, RaST je također prvog dana otvaranja „Javnog poziva za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2019. godinu“, kojeg je u srpnju raspisalo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU, prijavio svih 5 navedenih projekata te će se iz navedenog Fonda za sufinanciranje, ukoliko se prijave odobre, dodatno sufinancirati iznos od 8.106.157,36 kn.

Rok za dostavu ponuda za OŠ Skalice je 16. kolovoza, za DV Laticu 21. kolovoza, dok se objava postupaka javne nabave za ostale objekte očekuje do kraja ove ili početkom iduće godine. Svi objekti bit će energetski obnovljeni do sredine 2021. godine.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj objavljenih materijala isključiva je odgovornost Grada Splita.