• Novosti

Odobreno sufinanciranje projekta sanacije teniskih terena na Firulama

Projektu „Gem, set, Fire!“ kojeg je Razvojna agencija Split – RaST prijavila na „Javni poziv za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja športskih građevina u 2020. godini“ u siječnju 2020. godine, dodijeljen je iznos od 263.983,50 kuna za sufinanciranje sanacije teniskih terena u sklopu Tenis centra Firule u Splitu.

Ukupna vrijednost prijavljenog projekta je 1.875.000,00 kuna što obuhvaća sanaciju pet zemljanih terena i pripadajućih terenskih ograda u sklopu tenis centra Firule. Nositelj projekta je Grad Split, a partner Javna ustanova Športski objekti Split. Partner na projektu, koji je ujedno i upravitelj Tenis centra Firule, već je odradio sanciju dva zemljana teniska terena, a ostvareni iznos bespovratnih sredstava smanjit će udio vlastitih sredstava koje je potrebno uložiti u projekt sanacije kako bi Firule mogle ponovno konkurirati kapacitetima i preduvjetima za održavanje međunarodnih i svjetskih teniskih turnira. 

Podsjetimo, gradnja teniskih terena na Firulama započela je 1950-ih godina, a dovršeni su uoči Mediteranskih igara 1979. godine kada su zadnji put i obnavljani.