• Novosti

Osigurana bespovratna sredstva Županije za sufinanciranje uređenja dječjeg igrališta i pristupne rampe na plaži Bačvice

Odlukom o odabiru projekata i raspodjeli sredstava iz „Programa sufinanciranja projekata na pomorskom dobru na području Splitsko-dalmatinske županije za 2023. godinu“, odobreno je bespovratnih 80.000,00 EUR za sufinanciranje projekata uređenja dječjeg igrališta i zapadne pješačke pristupne rampe na plaži Bačvice.

U sklopu projekata uredila se površina dječjeg igrališta sa spravama, pješačka staza s klupama i koševima te hortikulturno uređenje obuhvata, dok se realizacijom zapadne pristupne rampe s rukohvatom ostvarila pješačka veza od nogostupa direktno do plaže.

Javnim pozivom za sufinanciranje projekata na pomorskom dobru na području Splitsko-dalmatinske županije se uspješnim projektnim prijavama dodjeljuju bespovratna sredstva za sufinanciranje iz proračuna Županije, a u cilju jačanja konkurentnosti Splitsko-dalmatinske županije kroz razvoj obalne i morske infrastrukture te time i jačanja turističke i gospodarske resursne osnove.

Uspješnu prijavu za Grad Split izradila je Razvojna agencija Split – RaST uz tehničku pomoć i koordinaciju sa Splitskom obalom d.o.o.