• Novosti

Oslonac kad treba: objekt Četiri palme poprima svoje obrise

Građevinski radovi na objektu „Četiri palme“ u Šimićevoj ulici, započeti u listopadu prošle godine u sklopu EU projekta Grada Splita, napreduju u skladu s dinamičkim planom. Trenutno se betoniraju zidovi prizemlja, zatim će se podizati prvi kat nove zgrade, a svi betonski radovi planiraju se dovršiti do početka travnja. Tako će konačno od ove jeseni bivši štićenici Dječjeg doma Maestral Split kao i roditelji i skrbnici čija se djeca liječe u splitskom Kliničkom bolničkom centru imati osiguran smještaj.

Prema projektu, postojeći objekt uz približno jednake tlocrtne gabarite rekonstruira se u zgradu koja će uz prizemni dio imati još tri kata. Bit će to građevina s osam stambenih jedinica: šest garsonijera i jednim trosobnim stanom namijenjenima bivšim štićenicima Dječjeg doma Maestral Split, odnosno mladima nakon navršene 21. godine koji napuštaju sustav institucionalne skrbi i na taj način ostaju bez osiguranog smještaja. Uz to će objekt imati i jedan deveterosobni stan s osam dvokrevetnih soba za roditelje/skrbnike teško oboljele djece bez prebivališta u gradu Splitu, čija se djeca liječe ili su na rehabilitaciji u KBC-u Split.

Ukupna vrijednost EU projekta „Četiri palme“ je 10 milijuna kuna, od čega je 4,4 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj osigurala Razvojna agencija Split – RaST uspješnom projektnom prijavom na ITU Poziv „Brownfield na području Urbane aglomeracije Split“.