• Novosti

Postani dio najvećeg ICT huba u Hrvatskoj! – otvoren neobvezujući poziv za iskaz interesa za Tehnološki park Split

Uoči završetka radova na izgradnji, Grad Split i Razvojna agencija Split – RaST d.o.o. pripremili su neobvezujući javni poziv za iskaz interesa za korištenje usluga i zakup poslovnih prostora u centralnoj zgradi Tehnološkog parka Split, najvećeg ICT Huba u Hrvatskoj.

Cilj poziva je prikupiti informacije o broju zainteresiranih poduzetnika te njihovim potrebama za korištenje usluga Tehnološkog parka Split. Na temelju prikupljenih podataka te analize potreba, provest će se obvezujući javni poziv koji će uključivati formalne i kvalitativne kriterije za odabir korisnika usluga te zakupaca poslovnih prostora u Tehnološkom parku Split.

Tehnološki park Split nalazi se u gradskom kotaru Mejaši, u predjelu Dračevac, na samom ulazu u grad Split. Osmišljena kao središnji dio cijelog kompleksa, zgrada Tehnološkog parka Split predstavlja prvu fazu revitalizacije zone Dračevac te veliki iskorak prema stvaranju infrastrukturnih i institucionalnih preduvjeta za razvoj centra visokih tehnologija i inovacija u Splitu. Riječ je o investiciji vrijednoj 21,8 milijuna eura, od čega je 13,9 milijuna eura sufinancirano sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Dovršetak izgradnje zgrade planiran je do kraja 2023. godine, nakon čega slijedi period opremanja, namještanja i uređenja objekta. Useljenje prvih stanara očekuje se u drugom kvartalu 2024. godine.

Nakon dovršetka izgradnje centralna zgrada će na površini od 17,5 tisuća kvadratnih metara nuditi niz sljedećih sadržaja:

Co-working zona

Co-working zona osmišljena je kao open-space prostor s 50 radnih jedinica, ukupne površine 480 m2, s pripadajućom kuhinjom, salom za sastanke, prostorijama za održavanje konferencijskih poziva te društvenim prostorom sa zonom za opuštanje. Usluge co-working zone namijenjene su poduzetnicima, poduzetnicima početnicima i fizičkim osobama koje imaju potrebu za povremenim korištenjem opremljenih radnih jedinica na mjesečnoj ili dnevnoj razini. Cijene korištenja co-working zone bit će određene zasebnim cjenikom.

Kompletno uređeni i opremljeni inkubacijski uredi za start-upove

S ciljem pružanja podrške novim poduzetnicima i star-tupima, u centralnoj zgradi Tehnološkog parka Split pružat će se usluge MSP-ovima koji posluju kraće od tri godine. Prostor inkubacije sastoji se od 14 inkubacijskih ureda prosječne veličine 45 m2, s pripadajućom kuhinjom i salom za sastanke. Uredi će se davati u zakup po povoljnim uvjetima, sve u svrhu stvaranja povoljnog okruženja za rast novih poduzeća i prevladavanje izazova prvih faza poslovanja. Procijenjena naknada za korištenje ovih uredskih prostora je 12,70 eur/m2 uvećana za 3 eur/m2 za zajedničke troškove zgrade. Poduzetnici u inkubacijskim uredima mogu ostvariti de minimis potporu Grada Splita u vrijednosti do 50% iznosa naknade za korištenje uredskih prostora.

Uređeni i namješteni uredski prostori za mikro, mala i srednja poduzeća

Za MPS-ove koji nisu u fazi inkubacije, odnosno one starije od tri godine, predviđeno je 6 jednoetažnih ureda prosječne veličine 100 m2 te 2 dvoetažna ureda prosječne veličine 250m2. Poduzetnici će na raspolaganju imati i tri laboratorija za visoke tehnologije te zajedničke kuhinje na svakom katu. Procijenjena naknada za korištenje ovih uredskih prostora je 12,70 eur/m2 uvećana za 3 eur/m2 za zajedničke troškove zgrade.

Roh bau uredi za mikro, mala i srednja poduzeća

Centralna zgrada Tehnološkog parka Split sadrži 5700 m2 roh bau ureda46 jednoetažnih poslovnih prostora prosječne veličine 100 m2 te 10 dvoetažnih poslovnih prostora prosječne veličine 250 m2, koji će se infrastrukturno urediti do kraja 2024. godine te će potom biti na raspolaganju poduzetnicima za individualno opremanje i namještanje sukladno vlastitim potrebama. Procijenjena naknada za korištenje ovih uredskih prostora je 11,50 eur/m2 uvećana za 3 eur/m2 za zajedničke troškove zgrade.

Veliki konferencijski centar

U centralnoj zgradi Tehnološkog parka Split smjestit će se najveći konferencijski centar javne infrastrukture u Splitu, s 400 sjedećih mjesta u velikoj konferencijskoj dvorani te dodatnih 320 mjesta u tri manje multifunkcionalne dvorane koje se po potrebi mogu spojiti.

Dodatni sadržaji

Centralna zgrada Tehnološkog parka Split predviđa i dodatne sadržaje: restoran/menza, dva caffe bara, trgovina, prostor za čuvanje djece/igraonica i fitness centar. Za navedene prostore komercijalnog sadržaja, a koji su također dio ovog neobvezujućeg javnog poziva za iskaz interesa, raspisat će se javni poziv za zakup poslovnih prostora pri čemu će zakupci biti pravne i fizičke osobe (obrti) koji će pružati usluge usklađene s namjenom tih poslovnih prostora.

Iskazi interesa zaprimaju se do 14. siječnja 2024. putem online upitnika na idućoj poveznici.