• Novosti

Predstavljena Green Future konferencija: Split će u lipnju biti centralno mjesto za temu zelene tranzicije

Danas je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu predstavljena Green Future konferencija koja će se održati 9. i 10. lipnja ove godine u splitskom HNK. Green Future konferencija obradit će temu zelene tranzicije, jednu od najatraktivnijih tema današnjice, koju će zainteresiranima približiti preko 40 stranih i domaćih stručnjaka te predstaviti svoja iskustva o prilagodbi raznih djelatnosti zelenoj tranziciji.

Sudionici konferencije imaju dugogodišnje iskustvo u provedbi i implementaciji pametnih i održivih projekata, počevši od prometnih do drugih digitalnih rješenja u svijetu businessa, javnih politika, mobilnosti, održivosti, financija te raznih drugih sektora poslovanja.

Na putu da postane pametan grad u punom smislu riječi je i Grad Split koji je kroz implementaciju pojedinih digitalnih rješenja već zakoračio u smjer održivosti. Na konferenciji će tako kao jedan od predavača sudjelovati i direktor Razvojne agencije Split – RaST, Goran Batinić, koji je istaknuo da ga veseli što ćemo u Splitu imati međunarodno događanje na temu koja mijenja naše razvojne i poslovne strategije, ali i svakodnevne odabire na bolje. „Grad Split podržava Green Future konferenciju, a RaST će aktivno sudjelovati na panelu o pametnim gradovima. Posebno nam je važno sudjelovanje Osla, koji je 2019. godine bio Zelena prijestolnica Europe. Želimo znati kako su to postali, što su iz toga naučili. Oslo smo doveli u Split i pred tri godine, na konferenciju iz koje je proizašao Plan održive urbane mobilnosti Splita, koji će se usvajati zajedno sa Strategijom, a njegova provedba zahtijevat će i vanjske izvore financiranja i promjene navika građana“, rekao je direktor RaST-a.

Iako je proces zelene tranzicije izazov za većinu, neke tvrtke već su prepoznale njegovu važnost i započele s implementacijom, a u cilju bržeg, uspješnijeg i profitabilnijeg poslovanja. Green Future konferenciju, među ostalima, podržavaju dvije najveće hrvatske tech tvrtke, Rimac grupa i Infobip. “Umjesto da idemo drugdje učiti o nekim od najvažnijih tema današnjice, zašto ne dovesti one najbolje u naš grad? Ideju su prepoznali ne samo oni koji žive i posluju u Splitu, nego velike domaće i strane tech kompanije. Ideju je prepoznala Europska komisija koja šalje ambasadora za inovacije, ali i Hajduk. Nespojivo? Apsolutno spojivo kad se s dobrim ciljem okupi toliko sjajnih ljudi i organizacija“, poručila je Antonija Eremut Erceg iz organizacijskog odbora Konferencije.

Green Future konferencija je klimatski neutralno događanje koje će donijeti i nove posjetitelje gradu Splitu, ali što je važnije – informiranje i edukaciju svih dionika na razini Splitsko-dalmatinske županije. Više informacija o Green Future konferenciji te svim govornicima možete pogledati na www.greenfuture-conf.com.