• Novosti

Projekt rekonstrukcije „Četiri palme“ prijavljen za sufinanciranje iz EU fondova

Razvojna agencija Split – RaST d.o.o. izradila je projektnu prijavu i za Grad Split prijavila projekt rekonstrukcije objekta „Četiri palme“ na ITU poziv Europskog fonda za regionalni razvoj „Brownfield na području Urbane aglomeracije Split“. U pripremi projekta sudjelovali su gradska Služba za međunarodne i EU projekte, Služba za izgradnju i upravljanje razvojnim projektima, Upravni odjel za socijalnu skrb, zdravstvenu zaštitu i demografiju te Dječji dom Maestral Split.

Projektom se planira rekonstruirati postojeći zapušteni objekt u Šimićevoj ulici u Splitu u građevinu stambene namjene koja će sadržavati 8 stambenih jedinica: šest garsonijera i jedan trosobni stan koji će biti namijenjeni bivšim štićenicima Dječjeg doma Maestral Split, odnosno mladima nakon navršene 21. godine koji napuštaju sustav institucionalne skrbi i na taj način ostaju bez osiguranog smještaja, te jedan deveterosobni stan s osam dvokrevetnih soba za roditelje/skrbnike teško oboljele djece bez prebivališta u gradu Splitu, a čija se djeca liječe ili su na rehabilitaciji u KBC-u Split.

Ukupna vrijednost prijavljenog projekta je 10.079.314,16 kn, od čega je moguće dobiti bespovratna sredstva u iznosu od 4.500.000,00 kn. Na taj bi se način uspješnom realizacijom projektne prijave osigurala sredstva za sufinanciranje projekta na kojem Grad Split radi još od 2017. godine i kojim će se riješiti kvalitativni i kvantitativni nedostatak specifične društvene infrastrukture u gravitacijskom području Urbane aglomeracije Split.