• Novosti

„Promišljanjem tvrđave“ do novog života povijesne baštine na Gripama

„Promišljanje tvrđave“ naziv je izložbe radova studenata splitskog Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije te Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu koja je danas otvorena u atriju zgrade Gradske uprave. Izložba plakata i maketa predstavlja nastavak programa revitalizacije tvrđave Gripe u kojem Grad Split surađuje s Fakultetom građevinarstva, arhitekture i geodezije te Razvojnom agencijom Split – RaST.

Prisutne je pozdravio gradonačelnik Andro Krstulović Opara te Neno Kezić, prodekan za studije arhitekture i urbanizma Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije, i mentori Tin Sven Franić, izvanredni profesor Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu te Ante Kuzmanić, splitski arhitekt i profesor.

Izložbu radova otvorenom je proglasila direktorica RaST-a Antonija Eremut Erceg pozvavši Splićane da razgledaju izložbu i daju svoj glas nekoj od izloženih vizija budućnosti vrijedne povijesne baštine: „Prvi put smo otvorili dijalog o Gripama na način da čujemo kako je vide sami građani, ali i da provjerimo kakvo je stajalište struke“, kazala je.

Izložen je ukupno 21 rad, a građani će moći dati svoj glas putem glasačke kutije na licu mjesta i to za najviše dva rada koje smatraju najboljima ili najbližima svojoj viziji budućnosti spomenika koji je u prošlosti branio grad pod Marjanom. Izložba se može posjetiti svaki dan od 8 do 18 sati (radnim danom i vikendom), a bit će postavljena do 6. ožujka.

Izložba se nakon toga seli u Pomorski muzej gdje će biti postavljena do 14. travnja.

Klikom na prvu fotografiju otvara se galerija fotografija s izložbe