• Novosti

Radni sastanak s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU: prioriteti nove financijske perspektive EU su „pametni“ i „zeleni“ projekti

Predstavnici RaST-a sudjelovali su na radnom sastanku s ministrom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Markom Pavićem, njegovim savjetnicima Miroslavom Smetiškom i Ivanom Botom, gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom, njegovom zamjenicom Jelenom Hrgović Tomaš, savjetnikom Krešimirom Budišom te pročelnicom Službe za međunarodne i EU fondove Radojkom Tomašević. U sklopu radnog sastanka razgovaralo se o pripremi gradskih strateških projekata za novu financijsku perspektivu Europske unije za razdoblje od 2021. do 2027. godine.

Pohvalivši dosadašnju dobru komunikaciju između Grada Splita, Ministarstva i Vlade na temelju prijave i provedbe dosadašnjih europskih projekata, ministar Pavić rekao je kako će se partnerstvo nastaviti i dalje u novom financijskom razdoblju, kada će prioriteti Europske unije biti „pametni“ i „zeleni“ projekti. U tom kontekstu, i Grad Split će u svojim planiranim strateškim projektima za iduću financijsku perspektivu naglašavati projekte koje uspješno integriraju teme inteligentnih i inovativnih rješenja, tzv. „smart city“ projekte, ulaganje u istraživanje i razvoj te zelenu tranziciju i smanjenje emisije CO2.