• Novosti

RaST osigurao sredstva za sanaciju odrona u uvalama Firule i POŠK te mikro deponija na Žnjanu

Razvojna agencija Split – RaST d.o.o. osigurala je 600 tisuća kuna bespovratnih sredstava za sanaciju pokosa u uvali Firule i punti POŠK-a te sanaciju mikro deponija na istočnom dijelu platoa Žnjan. Sredstva su osigurana prijavom na Javni poziv za sufinanciranje projekata na pomorskom dobru na području Splitsko-dalmatinske županije na koji je RaST aplicirao u travnju ove godine temeljem dokumentacije i smjernica dobivenih iz Službe za izgradnju i upravljanje strateškim projektima te Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, redarstvo i mjesnu samoupravu Grada Splita.

Projektom će se sufinancirati sanacija odrona i oštećenja nastalih na pomorskom dobru uz šetnice u uvalama Firule i POŠK te sanacija mikro deponija i odstranjivanje opožarenog i divljeg raslinja na istočnom dijelu platoa Žnjan. Jedna od aktivnosti projekta je i izrada projektno-tehničke dokumentacije za cjelovito uređenje plaža Firule i Ovčice.

Cilj projekta je podignuti razinu sigurnosti građana i posjetitelja na pomorskom dobru uvala Firule i POŠK u kojima su se dogodile erozije tla te sigurnost posjetitelja Žnjanskog platoa uklanjanjem mikro deponija s obraslim raslinjem uz odvoz smeća i zaravnavanje deponiranog građevinskog otpada na tom području, kao i stvoriti sve nužne preduvjete za trajno uređenje uvala Firule i Ovčice. Ukupna vrijednost projekta iznosi 922.030,00 kuna, što znači da je 65% potrebnog iznosa pokriveno bespovratnim sredstvima, a ostatak će osigurati Grad Split iz vlastitih izvora.