Edukacija o osnovama poslovanja pokazala velik interes poduzetnika

Edukacija pod nazivom „Osnove poslovanja – imati obrt ili trgovačko društvo“ održana 20. listopada 2023. godine pokazala je značajan interes poduzetnika; kako zaposlenika i vlasnika mikro i malih poduzeća, tako i obrtnika i poduzetnika početnika. Edukaciju u organizaciji Razvojne agencije Split – RaST održao je Ozren Hudina, financijski stručnjak i konzultant s preko 15 godina iskustva u korporativnom i investicijskom bankarstvu, financijama i konzaltingu, od čega 7 godina na rukovodećim pozicijama.

Svrha edukacije je bila predstaviti polaznicima osnove poslovanja te prednosti i nedostatke kod odabira jednog od oblika poslovanja – obrta ili trgovačkog društva, uz oblike obrta i poduzeća koje postoje. Kroz edukaciju su se približile i pojasnile specifičnosti i ključne razlike u funkcioniranju i radu između obrta i trgovačkog društva i na taj način pružile korisne preporuke MSP-ovima uz savjetovanje prisutnih vezano za individualne situacije u poslovanju.

Ovo je bila druga u nizu besplatnih tematskih edukacija namijenjenih mikro, malim i srednjim poduzetnicima, a do kraja godine održat će se još i edukacije na temu EU fondova, financijskog poslovanja i računovodstva, online marketinga, radionice za jačanje osobnih vještina, problem-solving program mentorstva i dr., koje će držati iskusni predavači i suradnici tvrtke Projekt jednako razvoj d.o.o.

Edukacije se organiziraju s ciljem unaprjeđenja znanja zaposlenika MSP-ova, jačanja kapaciteta zaposlenika i upravljačkog kadra, kao i povećanja konkurentnosti tvrtki na tržištu, a održavaju se u sklopu EU projekta “RaSTom do razvoja poduzetništva” sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Za sve edukacije na kojima je još ostalo mjesta možete se prijaviti na linku.