Edukacijama iz javne nabave, državnih potpora i intelektualnog vlasništva RaST dodatno ojačao svoje kapacitete za pružanje kvalitetnih usluga poduzetnicima

U sklopu projekta „RaSTom do razvoja poduzetništva“ zaposlenici Razvojne agencije Split – RaST 21. i 22. rujna sudjelovali su na edukacijama iz javne nabave, državnih potpora i intelektualnog vlasništva, u organizaciji tvrtke Projekt jednako razvoj (PJR).  

Edukaciju iz zaštite intelektualnog vlasništva održala je odvjetnica Natalija Labavić s više od 10 godina iskustva u navedenom području. Edukaciju iz područja državnih potpora držao je Slaven Tadić iz PJR-a s višegodišnjim iskustvom u području državnih potpora, dok su edukaciju o nepravilnostima u procesu javne nabave na EU projektima održali Ines Gruica Devčić i Ivan Serdarušić iz PJR-a, oboje s dugodišnjom praksom i iskustvom u području javne nabave.

S ciljem informiranja, savjetovanja i edukacije poduzetnika, kao i daljnjeg jačanja svoje uloge PPI-ja posebice u planiranju i savjetovanju u strateškim projektima na lokalnoj razini, zaposlenici RaST-a projektom će se dodatno educirati u još četiri područja: studiji izvedivosti i CB analizi, izradi investicijskih studija i poslovnih planova, računovodstvu i financijama te marketingu.

Projektom „RaSTom do razvoja poduzetništva“ RaST se kao poduzetničko-potporna institucija otvara poduzetnicima na području grada Splita, ali i cijelog UAS-a pružajući usluge informiranja, savjetovanja te edukacija. Cilj projekta ujedno je i jačanje kapaciteta RaST-a kao PPI-ja te umrežavanje s drugim PPI-jevima iz Hrvatske i Europske unije koji pružaju usluge mikro, malim i srednjim poduzetnicima iz područja visokotehnoloških djelatnosti.

Projekt „RaSTom do razvoja poduzetništva“ sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost projekta je 2.279.827,34 kuna, a partner na projektu je Grad Split.