Održan drugi ciklus edukacije o upravljanju financijama i rizicima te knjigovodstvu za poduzetnike

8. prosinca 2023. održan je drugi termin tražene jednodnevne edukacije koja se bavila upravljanjem financijama i rizicima te knjigovodstvom na kojoj je sudjelovao velik broj zainteresiranih poduzetnika.

Pravilno razumijevanje i tumačenje financijskih i knjigovodstvenih termina i pravila jedna je od osnovnih pretpostavki za učinkovito vođenje poduzeća te predstavlja osnovu za uspješno upravljanje i izbjegavanje potencijalnih rizika u poslovanju. Tako su se zainteresirani polaznici upoznali s utjecajem računovodstvenih procedura na financijske izvještaje te kako pravilno analizirati podatke iz računovodstvenih i financijskih izvještaja, kako pravilno koristiti spomenuta znanja kod planiranja novčanih tokova i likvidnosti te kako na vrijeme prepoznati pokazatelje financijskog rizika te kako ga ublažiti i spriječiti.

Edukaciju je održao Filip Benjak iz tvrtke Projekt jednako razvoj d.o.o., magistar ekonomije s dugogodišnjom karijerom u poslovnoj reviziji, računovodstvu, financijama te poslovnom i financijskom planiranju.

Edukacija je dio ciklusa edukacija i radionica koje organizira Razvojna agencija Split – RaST d.o.o. u sklopu projekta „RaSTom do razvoja poduzetništva“. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost projekta je 302.585,09 EUR, dok je iznos EU potpore 257.197,26 EUR.