Održana prva edukacija za MSP-ove – „Osobnim kompetencijama do poslovnog uspjeha“

Od 11. do 13. listopada u organizaciji Razvojne agencije Split – RaST održana je prva u nizu besplatnih edukacija za mikro, male i srednje poduzetnike. Edukaciju pod nazivom „Osobnim kompetencijama do poslovnog uspjeha“ održala je Anđelka Toto Ormuž, iskusna menadžerica na području odnosa s javnošću i rada s javnom upravom, koja posjeduje višegodišnje iskustvo rada u međunarodnom timu s ciljem optimizacije poslovnih procesa.

Trodnevna edukacija uz praktični rad obuhvatila je tri različita modula: komunikacijske vještine upravljačkog kadra, donošenje odluka i upravljanje ljudskim resursima i poslovnim procesima. Edukacija se bazirala na učenju kako aktivno slušati i postati bolji komunikator, kako eliminirati predrasude u procesu donošenja strateških odluka, kao i raznim tehnikama i individualnim primjerima unaprjeđenja poslovnih procesa sudionika edukacije. Polaznici su aktivno sudjelovali u radu i prezentirali vlastite primjere poslovnih procesa na koje su svi sudionici mogli sugerirati ideje za poboljšanje i optimizaciju, dok je RaST prisutnima predstavio i mogućnosti sufinanciranja projekata iz EU fondova, kao i različite izvore (su)financiranja.

Do kraja godine održat će se edukacije različitih tema koje uključuju EU fondove, financijsko i pravno poslovanje, računovodstvo, jačanje osobnih vještina, problem-solving program mentorstva i dr., a držat će ih iskusni predavači i suradnici tvrtke Projekt jednako razvoj d.o.o. Edukacije se organiziraju s ciljem unaprjeđenja znanja zaposlenika MSP-ova, jačanja kapaciteta zaposlenika i upravljačkog kadra, kao i povećanja konkurentnosti tvrtki na tržištu.

Ista radionica održat će se još jednom, od 15. do 17. studenoga 2023. Za navedenu edukaciju, kao i sve druge koje još nisu popunjene možete se prijaviti na linku.

Edukacije se održavaju u sklopu EU projekta “RaSTom do razvoja poduzetništva” sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj.