Održana radionica o javnoj nabavi iz perspektive ponuditelja

25. listopada u organizaciji Razvojne agencije Split – RaST održana je radionica o javnoj nabavi iz perspektive ponuditelja namijenjena mikro, malim i srednjim poduzetnicima, odnosno gospodarskim subjektima koji se javljaju kao ponuditelji u sustavu javne nabave ili onima koji u to tek kreću, kao i svim ostalima koji žele znati više o sustavu javne nabave.

Cilj radionice je bio kroz primjere iz prakse ukazati na mogućnosti sudjelovanja u postupcima javne nabave, kako prevladati poteškoće u sudjelovanju te prenijeti mogućnosti koje javna nabava nudi MSP-ovima, a kako bi se u konačnici povećao broj poduzetnika koji sudjeluju u procesu javne nabave i unaprijedile njihove vještine za sudjelovanje u postupku.

Na radionici se tako obradila platforma i registracija subjekata u Elektronički oglasnik javne nabave RH, kao i upoznavanje s novom platformom koja je u pripremi, zatim čitanje i objašnjenje Dokumentacije o nabavi, izrada i dostava ponude, kriteriji u javnoj nabavi, provjera preliminarnih dokaza navedenih u ESPD-u, javno otvaranje ponuda i drugo.

Edukacije i radionice za mikro, male i srednje poduzetnike održavaju se u sklopu projekta „RaSTom do razvoja poduzetništva“ sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost projekta je 302.585,09 EUR, dok je iznos EU potpore 257.197,26 EUR.