Održane dvije radionice o EU fondovima za poduzetnike

6. i 7. studenoga 2023. godine održane su dvije jednodnevne radionice o EU fondovima za mikro, male i srednje poduzetnike. Radionice uz praktični rad osmišljene su s ciljem pružanja osnovnih informacija o mogućnostima unaprjeđenja poslovanja i vlastitih kompetencija putem fondova Europske unije. Obje su radionice pokazale velik interes poduzetnika za sufinanciranje vlastitih projekata EU sredstvima, a sudionici su se aktivno uključivali u rad grupe.

Radionice su obuhvatile tri modula: mogućnosti financiranja kroz strukturne fondove, pripremu i prijavu projekata uz praktične zadatke te javnu nabavu za neobveznike javne nabave.

Besplatne edukacije i radionice za mikro, male i srednje poduzetnike održavaju se do sredine prosinca 2023. godine, a osim već održanih, održat će se još i edukacije na temu online marketinga, financija i računovodstva, radionice za jačanje osobnih vještina, problem-solving program mentorstva i dr., koje će držati iskusni predavači i suradnici tvrtke Projekt jednako razvoj d.o.o.

Edukacije i radionice dio su projekta „RaSTom do razvoja poduzetništva“ koji je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost projekta je 302.585,09 EUR, dok je iznos EU potpore 257.197,26 EUR.