Održani sastanci za provedbu edukacija za MSP-ove te promotivnih aktivnosti projekta „RaSTom do razvoja poduzetništva“

U utorak 17. svibnja predstavnici Razvojne agencije Split – RaST održali su radni sastanak s predstavnicima tvrtke Waves komunikacije, izvršiteljima usluge provedbe promotivnih aktivnosti u sklopu projekta „RaSTom do razvoja poduzetništva“. Teme razgovora bile su izrada promotivnih materijala projekta te faze realizacije aktivnosti. Predstavnici Waves komunikacija ujedno su s RaST-om sudjelovali u posjetima Zagrebačkom inovacijskom centru – Zicer, Plavom uredu te Sektoru za gospodarstvo, poduzetništvo, turizam i investicije Grada Zagreba gdje se razgovaralo o različitim modelima funkcioniranja poduzetničko-potpornih institucija te uloga jedinica lokalne samouprave u razvoju poduzetništva.

U srijedu 18. svibnja RaST je održao radni sastanak s predstavnicima tvrtke Projekt jednako razvoj, čiji će predavači održavati edukacije za mikro, male i srednje poduzetnike na području UAS-a koje RaST organizira u sklopu projekta „RaSTom do razvoja poduzetništva“. Radionice će biti besplatne za MSP-ove s područja Urbane aglomeracije Split, a cilj edukacija je podizanje konkurentnosti tvrtki, osnaženje kapaciteta te unaprjeđenje znanja i vještina MSP-ova.

U planu su tako edukacije iz područja EU fondova, financijskog i pravnog poslovanja, inovacija, jačanja osobnih vještina upravljačkog kadra, kao i problem-solving radionice, dok će RaST ujedno pružati informativne i savjetodavne usluge MSP-ovima poput informiranja i savjetovanja o mogućnostima sufinanciranja sredstvima EU te bespovratnim sredstvima na nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini.