Poduzetnici unaprijedili svoja znanja o financijama, rizicima i knjigovodstvu

27. listopada 2023. održana je edukacija o upravljanju financijama i rizicima te knjigovodstvu na kojoj je sudjelovao velik broj zainteresiranih poduzetnika. Pravilno razumijevanje i tumačenje financijskih i knjigovodstvenih termina i pravila jedna je od osnovnih pretpostavki za učinkovito vođenje poduzeća te predstavlja osnovu za uspješno upravljanje i izbjegavanje potencijalnih rizika u poslovanju. Stoga su se u sklopu edukacije polaznici upoznali s ključnim računovodstvenim terminima i metodologijom, utjecajem računovodstvenih procedura na financijske izvještaje te kako pravilno analizirati podatke iz računovodstvenih i financijskih izvještaja. Također su mogli naučiti kako pravilno koristiti navedena znanja kod planiranja novčanih tokova i likvidnosti te kako na vrijeme prepoznati pokazatelje financijskog rizika te kako ga ublažiti i spriječiti.

Edukaciju je održao Filip Benjak iz tvrtke Projekt jednako razvoj d.o.o., magistar ekonomije s dugogodišnjom karijerom u poslovnoj reviziji, računovodstvu, financijama te poslovnom i financijskom planiranju.

Besplatne edukacije i radionice za mikro, male i srednje poduzetnike održavaju se do sredine prosinca 2023. godine, a osim već održanih, održat će se još i edukacije na temu EU fondova, osnova poslovanja, online marketinga, radionice za jačanje osobnih vještina, problem-solving program mentorstva i dr., koje će držati iskusni predavači i suradnici tvrtke Projekt jednako razvoj d.o.o.

Održana edukacija dio je ciklusa edukacija i radionica koje organizira Razvojna agencija Split – RaST d.o.o. u sklopu projekta „RaSTom do razvoja poduzetništva“. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost projekta je 302.585,09 EUR, dok je iznos EU potpore 257.197,26 EUR.