Postani mentor za poduzetnike – HAMAG-BICRO objavio javni poziv za uspostavu mentorskih mreža

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) objavila je Javni poziv za prijavu u uspostavu i testiranje mentorskih mreža u sklopu projekta „Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija (PPI) putem Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) – BOND 2“.

Svrha uspostave mentorskih mreža je osigurati usluge mentora korisnicima u pokretanju i razvoju poslovanja na području Republike Hrvatske posredstvom poduzetničkih potpornih institucija sukladno fazi razvoja, djelatnosti i potrebama poduzetnika.

Zainteresirani kandidati za mentore, odnosno fizičke osobe koje su iskusni stručnjaci u poljima definiranima Pozivom moraju ispunjavati raspisane kriterije za mentore i proći postupak administrativne i kvalitativne provjere.

Odabrani mentori ostvaruju pravo na naknadu za pruženu uslugu mentoriranja, a pružat će podršku poduzetnicima s ciljevima:

  • razvoja poduzetničkih vještina, kompetencija i inovacija poduzetnika
  • povećanja razine poduzetničke aktivnosti u Republici Hrvatskoj i Europskoj uniji
  • očuvanja i povećanja radnih mjesta koje stvaraju poduzetnici
  • internacionalizacije i rasta poslovanja

Mentorska mreža sastojat će se od mentora okupljenih oko jednog područja poslovne stručnosti ili sektora gospodarske djelatnosti, a bit će formirane oko tri atributa mentora: područja poslovne stručnosti, sektora gospodarske djelatnosti te vrste podrške (mentor savjetnik i/ili mentor za razvoj poslovanja).

Korisnici mentorskih usluga moći će biti pravne osobe definirane kao mikro i mali poduzetnici sa sjedištem na području Republike Hrvatske ili fizičke osobe s namjerom osnivanja mikro ili malog poduzeća sa sjedištem u Republici Hrvatskoj.

Prijave za mentore zaprimaju se do 23. veljače 2023.

Sve informacije i popis potrebne dokumentacije za prijavu možete pronaći OVDJE.