RaST potpisao ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „RaSTom do razvoja poduzetništva“

Na svečanom potpisu ugovora 4. veljače 2021. godine u Sveučilišnoj knjižnici u Splitu, direktor Razvojne agencije Split – RaST Goran Batinić potpisao je ugovor za projekt „RaSTom do razvoja poduzetništva“ ukupne vrijednosti 2.279.827,34 kuna, uz ostvarivanje bespovratnih sredstava u iznosu od 1.937.852,77 kuna.

Rezultat je to uspješne projektne prijave u sklopu natječaja „Razvoj poduzetničkih potpornih institucija Urbane aglomeracije Split“ kojom je RaST postao jedan od 9 korisnika kojima su dodijeljena bespovratna sredstva za projekte jačanja poduzetničko-potpornih institucija UAS-a s ciljem pružanja inovativnih i kvalitetnih usluga poduzetnicima.  

Svrha projekta „RaSTom do razvoja poduzetništva“ je osnaživanje kapaciteta, umrežavanje i specijalizacija RaST-a kao poduzetničko-potporne institucije (PPI), promocija poduzetništva u gradu Splitu te razvoj i pružanje visokokvalitetnih i inovativnih usluga mikro, malim i srednjim poduzetnicima na području grada Splita, uz partnerstvo i aktivnu podršku Grada Splita. Uslugama edukacije, savjetovanja, informiranja i problem-solvinga, cilj je unaprijediti osobne i poslovne vještine i znanja MSP-ova, poticati njihovo umrežavanje te na taj način unaprijediti poduzetničko okruženje UAS-a. U sklopu projekta, adaptirat će se i opremiti zapušteni prostor u vlasništvu Grada Splita koji će se koristiti za pružanje navedenih usluga MSP-ovima.

Dodatna je značajka projekta povezivanje poduzetničko-potpornih institucija na području Urbane aglomeracije Split, kao i jače povezivanje MSP-ova s Gradom Splitom koje za svrhu ima izradu preporuka za unaprjeđenje institucionalne podrške MSP-ovima, uz koordinaciju RaST-a kao poduzetničko-potporne institucije. Trajanje projekta je 36 mjeseci.