RaST sudjelovao na konferenciji poduzetničko-potpornih institucija u svrhu jačanja poslovnog okruženja

Dana 3. prosinca u hotelu Briig održana je konferencija na temu umrežavanja poduzetničko-potpornih institucija Urbane aglomeracije Split, na kojoj je sudjelovala i Razvojna agencija Split – RaST d.o.o. i direktor RaST-a kao jedan od panelista. Konferencija je organizirana u sklopu projekta kojeg provodi Poduzetnički centar Scala, a u svrhu otvaranja komunikacijskog kanala prema malom i srednjem poduzetništvu UAS-a.

Na konferenciji su predstavljeni projekti deset poduzetničko-potpornih institucija koje su ugovorile projekte u sklopu Poziva “Razvoj poduzetničkih potpornih institucija Urbane aglomeracije Split (UAS)”. Jedan od predstavljenih projekata tako je i „RaSTom do razvoja poduzetništva“ u sklopu kojeg će RaST razvijati i pružati visokokvalitetne i inovativne usluge edukacije, savjetovanja, informiranja i problem-solvinga za mikro, male i srednje poduzetnike na području grada Splita, ali i cijelog UAS-a. Edukacijama će se razvijati osobne i poslovne vještine i znanja MSP-ova, čime se unaprjeđuje poduzetničko okruženje, a RaST pozicionira kao najvažnija poduzetničko-potporna institucija UAS-a. Ukupna vrijednost projekta je 2.279.827,34 kuna, a sufinanciran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj. 

U sklopu konferencije održana je i panel rasprava na kojoj se između ostalog razgovaralo o izazovima iz prakse i strukturiranju buduće suradnje poduzetničko-potpornih institucija. Na panelu su sudjelovali Ivona Lučić (Grad Split, Odsjek za provedbu ITU mehanizma), Goran Batinić (Razvojna agencija Split – RaST), Martina Nimac Kalcina (HGK – Zajednica obiteljskog smještaja), Jelena Tabak (Nacionalna udruga ugostitelja), prof. dr. sc. Vlasta Bonačić Koutecky (Sveučilište u Splitu, Centar izvrsnosti) i dr. sc. Mira Krneta (Hrvatska banka za obnovu i razvitak – HBOR). Najviše je riječi bilo o razvoju poduzetništva na području Urbane aglomeracije Split i prvenstveno raznim oblicima podrške kroz poduzetničko-potporne institucije te njihovom umrežavanju.