RaST u radnom posjetu ABC hubu i Trokutu

U sklopu provedbe svog EU projekta „RaSTom do razvoja poduzetništva“, Razvojna agencija Split – RaST 22. ožujka održala je radne sastanke s predstavnicima Razvojne agencije Šibensko-kninske županije koja upravlja Adriatic Business Centrom te s direktoricom Centra za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut iz Šibenika.

U sklopu radnih posjeta RaST je obišao prostore ABC huba i Trokuta te s djelatnicima razgovarao o temama funkcioniranja poduzetničko-potpornih institucija (PPI) i osiguranja podrške mikro, malim i srednjim poduzetnicima u lokalnoj sredini, a s ciljem umrežavanja, razmjene iskustva i znanja te intenziviranja suradnje.

Jedna od tema bila je i skori početak rada Tehnološkog parka Split te u tom kontekstu usluge koje ABC hub i Trokut pružaju poduzetnicima u svom gradu, o njihovim potrebama, programima mentorstva, edukacijama i drugim sličnim temama. U tom se kontekstu raspravljalo i o pozitivnim primjerima, eventualnim poteškoćama u radu te potrebama MSP-ova koji su usmjereni na visoke tehnologije, kreativne industrije, inovacije, IT sektor i druga slična područja.

Projekt „RaSTom do razvoja poduzetništva“ provodi Razvojna agencija Split – RaST u partnerstvu s Gradom Splitom. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost projekta je 302.585,09 EUR, dok je iznos EU potpore 257.197,26 EUR.

Fotografije s radnog posjeta Šibeniku možete vidjeti u galeriji ispod.