RaST u radnom posjetu inkubatorima i PPI-jevima iz Bjelovara, Varaždina i Zagreba s ciljem razmjene znanja i iskustva

Od 16. do 18. svibnja u sklopu EU projekta „RaSTom do razvoja poduzetništva“ Razvojna agencija Split – RaST susrela se s pet inkubatora i poduzetničko-potpornih institucija u Hrvatskoj s ciljem umrežavanja, razmjene iskustva i znanja te intenziviranja suradnje.

Održani su tako sastanci te obilasci prostora Tehnološkog parka Bjelovar, TechParka Varaždin, Plavog ureda u Zagrebu, Zagrebačkog inovacijskog centra Zicer te co-working centra HUB-a 385 iz Zagreba. Zaposlenici RaST-a upoznali su se tako s različitim konceptima funkcioniranja inkubatora te PPI-jeva usmjerenih visokim tehnologijama u spomenutim gradovima, a kako bi se pozitivni primjeri i dobre prakse implementirali i u svrhu jačanja uloge RaST-a u pružanju podrške MSP-ovima na području grada Splita, kao jedne dodatne domene prema kojoj se RaST otvara upravo provedbom ovog projekta. S predstavnicima spomenutih PPI-jeva i inkubatora razgovaralo se o različitim uslugama za poduzetnike korisnike, njihovim potrebama, edukacijama, ali i tehničkim i drugim detaljima.

Također je u sklopu trodnevnog radnog posjeta održan sastanak s predstavnicom Sektora za gospodarstvo, poduzetništvo, turizam i investicije Grada Zagreba Nerom Pavić, gdje su teme razgovora bile uloga jedinica lokalne samouprave u razvoju poduzetništva, postojeći programi podrške i subvencija MSP-ova te načini funkcioniranja i financiranja PPI-jeva u Gradu Zagrebu.

Dodatna vrijednost intenziviranja kontakata te razmjene znanja među PPI-jevima je i u tome što je Grad Split, koji je ujedno projektni partner, u procesu izgradnje Tehnološkog parka Split pa se tako razgovaralo i o potencijalnim područjima suradnje i na tom polju s posjećenim institucijama. U tom se kontekstu raspravljalo o načinima funkcioniranja tehnoloških parkova, pozitivnim primjerima, eventualnim poteškoćama u radu te potrebama MSP-ova koji su usmjereni na visoke tehnologije, kreativne industrije, inovacije, IT sektor i druga slična područja.

Fotografije s radnog posjeta možete vidjeti u galeriji ispod.