RaST u radnom posjetu poduzetničko-potpornim institucijama iz Rijeke

U sklopu provedbe svog EU projekta „RaSTom do razvoja poduzetništva“, Razvojna agencija Split – RaST 5. listopada održala je radne sastanke s predstavnicima znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci StepRi, kao i predstavnicima riječke razvojne agencije Porin, centra kompetencija Smart Ri i predstavnicima Grada Rijeke. 

Tijekom radnih posjeta RaST je obišao prostore znanstveno-tehnologijskog parka StepRi i start-up inkubatora RiHub te razgovarao o temama funkcioniranja poduzetničko-potpornih institucija (PPI) u lokalnoj sredini i različitim modelima osiguranja podrške mikro, malim i srednjim poduzetnicima s ciljem umrežavanja, razmjene iskustva i znanja te opcija suradnje.

Na sastanku u znanstveno-tehnologijskom parku StepRi sudjelovali su direktor Boris Golob te voditelj razvoja Neven Tamarut, dok su na sastanku koji se održao u prostoru start-up inkubatora RiHub sudjelovali Dario Zorić, direktor RRA Porin d.o.o., Nenad Antolović, direktor Smart Ri d.o.o., Jana Sertić, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, razvoj, ekologiju i EU projekte Grada Rijeke te Dario Dobrilović, voditelj Odsjeka za gospodarstvo, poduzetništvo i turizam Grada Rijeke.

Jedna od tema bila je i skori početak rada Tehnološkog parka Split te se u tom kontekstu razgovaralo o različitim uslugama koje PPI-jevi pružaju poduzetnicima, modelima upravljanja i organizacije, ali i poteškoćama u radu s kojima su se susretali.

Projekt „RaSTom do razvoja poduzetništva“ provodi Razvojna agencija Split – RaST u partnerstvu s Gradom Splitom. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost projekta je 302.585,09 EUR, dok je iznos EU potpore 257.197,26 EUR.