Završen prvi Festival tehnologije i poduzetništva

Završen je prvi dvodnevni Festival tehnologije i poduzetništva u organizaciji udruge Split Tech City na kojem se okupilo više od 250 sudionika, od studenata i mladih koji su tek zakoračili na tržište rada, pa do poduzetnika i predstavnika institucija. 14. i 15. rujna tako je Ljetno kino Bačvice bilo idealan domaćin svima koji traže inspiraciju i vjeruju u tehnološki i poduzetnički potencijal grada Splita, te su htjeli poslušati inspirativna predavanja uspješnih lokalaca, postavljati pitanja panelistima ili razmijeniti ideje i iskustva s drugima.

Festival je otvoren obraćanjem Tonija Trivkovića, osnivača i predsjednika udruge Split Tech City, nakon čega je nekoliko riječi pozdravnih riječi uputio i gradonačelnik grada Splita Ivica Puljak, naglasivši važnost organiziranja ovakvih događaja i ističući želju da Festival postane tradicionalan.

I Razvojna agencija Split – RaST prepoznala je potencijal festivala u umrežavanju i dijeljenju znanja lokalne tehnološke zajednice te poticanja i promocije poduzetničkog duha u gradu Splitu te je svojim sponzorstvom pružila podršku festivalu.

U dva dana festivala održane su 3 panel rasprave i 5 predavanja koja su, uz značajan broj sudionika, potvrdili postojanje potrebe za ovakvim događajima u gradu Splitu.