• Novosti

RaST slavi četvrti rođendan: u 4 godine osigurano više od 339 milijuna kuna bespovratnih sredstava

U veljači 2022. godine Razvojna agencija Split – RaST d.o.o. navršava četiri godine rada. Osim aktivne uloge lokalnog koordinatora u izradi „Strategije razvoja grada Splita do 2030. godine“, RaST je u svoje prve četiri godine za Grad Split te gradske tvrtke i ustanove ukupno izradio i prijavio 49 projekata na razne natječaje Europske unije te nacionalne i regionalne pozive.

Ukupna vrijednost svih dosadašnjih projekata iznosi 482 milijuna kuna (482.471.525,25 kn), od čega je uspješnim projektnim prijavama RaST osigurao više od 339 milijuna kuna bespovratnih sredstava (339.321.837,58 kn) za sufinanciranje gradskih projekata iz kulturne baštine, socijalnih usluga, razvoja i potpore poduzetništvu, energetske obnove, vrtićkih usluga, zbrinjavanja otpada, sporta, kulture i dr.

Na taj način RaST je doprinio značajnom smanjenju iznosa obaveznog sufinanciranja projekata iz gradskog proračuna što omogućuje da se proračunska sredstva preusmjere na realizaciju drugih važnih projekata na području grada Splita.

Provedbom vlastitog EU projekta „RaSTom do razvoja poduzetništva“, RaST će intenzivirati suradnju s malim i srednjim poduzetnicima na području grada Splita te će u sklopu projekta jačati svoje kapacitete kao poduzetničko-potporna institucija, kao i razvijati usluge i edukacije za MSP-ove.