• Novosti

RaST slavi peti rođendan: u 5 godina rada osigurano više od 50 milijuna eura bespovratnih sredstava

U veljači 2023. godine Razvojna agencija Split – RaST d.o.o. navršava pet godina rada. Osim aktivne uloge lokalnog koordinatora u izradi „Strategije razvoja grada Splita do 2030. godine“, koordinacije izrade Akcijskog plana za zeleni grad Split (GCAP Split) te Plana održive urbane mobilnosti (SUMP), RaST je u pet godina rada za Grad Split te gradske tvrtke i ustanove ukupno izradio i aplicirao 64 projekta na razne natječaje Europske unije te nacionalne i regionalne pozive.

Ukupna vrijednost svih dosadašnjih projekata iznosi više od 80 milijuna eura (80.721.518,50 EUR), od čega je uspješnim projektnim prijavama RaST osigurao više od 50 milijuna eura bespovratnih sredstava (50.557.566,74 EUR) za sufinanciranje gradskih projekata iz područja sporta, kulture, pametnog grada, socijalnih usluga, razvoja i potpore poduzetništvu, energetske obnove, zbrinjavanja otpada i dr.

Na taj način doprinijeli smo značajnom smanjenju iznosa obaveznog sufinanciranja projekata iz gradskog proračuna što omogućuje da se proračunska sredstva preusmjere na realizaciju drugih važnih projekata na području grada Splita.

Provedbom vlastitog EU projekta „RaSTom do razvoja poduzetništva“ RaST će intenzivirati suradnju s malim i srednjim poduzetnicima na području grada Splita te će u sklopu projekta jačati svoje kapacitete kao poduzetničko-potporna institucija, a ujedno će nastaviti pružati asistenciju Gradu Splitu u razvoju strateškog projekta Tehnološkog parka Split.