• Novosti

Razvojna agencija Split na Smart City kongresu u Barceloni: kroz smart city rješenja do kvalitetnijeg života u gradu Splitu

Od 13. do 15. studenog 2018. u Barceloni se održao najveći svjetski sajam informatičko-komunikacijskih tehnologija primijenjenih kroz koncept tzv. pametnih gradova (smart cities) na kojem su sudjelovali predstavnici Grada Splita, gradskih tvrtki Čistoća d.o.o., Split Parking d.o.o. i Promet d.o.o., Razvojne agencije Split – RaST d.o.o., kao i Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu.

Ovogodišnji Smart City Expo World Congress u Barceloni posjetilo je ukupno 21 331 posjetitelja, 844 izlagača te više od 700 predstavnika gradova iz 146 zemalja. Smart City kongres idealna je platforma za umrežavanje s drugim gradovima koji su već razvili te koriste smart city rješenja za približavanje javnih usluga građanima, te su u tom kontekstu ciljevi posjeta bili upoznavanje s već postojećim uspješnim primjerima smart city rješenja, inspiracija za razvijanje sličnih modela primjenjivih u lokalnoj sredini te uspostavljanje daljnjih kontakata s drugim gradovima u pogledu ostvarivanja smart city rješenja za Grad Split.

Više o ovogodišnjem kongresu možete pročitati klikom na link.