• Novosti

Rekonstrukcijom pomoćnih prostorija dvorane za borilačke sportove ŠC Gripe do boljih uvjeta za profesionalne sportaše i rekreativce

Na natječaj za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2021. godini kojeg je raspisalo Ministarstvo turizma i sporta, prijavljen je projekt rekonstrukcije pomoćnih prostorija dvorane za borilačke sportove Športskog centra Gripe.

Projektom se planiraju rekonstruirati pomoćne prostorije četiriju dvorana za borilačke sportove koje koristi čitav niz korisnika, od rekreativaca do vrhunskih sportaša, kao i svakodnevno 10 različitih registriranih klubova. Ukupna površina planiranog zahvata je 395 m2 i obuhvaća adaptaciju i rekonstrukcija svlačionica, kabineta, sanitarnih čvorova, hodnika i spremišta te uključuje ugradnju nove sanitarne opreme i uređaja te ventilacijskog sustava.

Dvorana za borilačke športove ŠC Gripe izgrađena je 1979. godine za potrebe održavanja Mediteranskih igara u Splitu, a od izgradnje do danas nije obnavljana već se provodilo samo redovito održavanje. Protekom vremena i radi stalnog korištenja, svi prostori unutar dvorane u derutnom su stanju, zastarjela je stolarija, a oprema je dotrajala i s vidljivim tragovima korištenja. Rekonstrukcija i uređenje pratećih sadržaja dvorana omogućit će ugodniji i sigurniji boravak sportaša, rekreativaca, posjetitelja, kao i gostiju na natjecanjima.

Projektnu prijavu za Grad Split izradila je i podnijela Razvojna agencija Split – RaST. Ukupna vrijednost projekta je 685.515,75 kuna (bez PDV-a), a zatraženo je sufinanciranje u iznosu od 359.214,80 kn. Nositelj projekta je Grad Split, dok je partner na projektu upravitelj ŠC Gripe – Javna ustanova Športski objekti Split.