• Novosti

U tijeku energetska obnova osnovne škole Skalice

Osnovna škola Skalice jedna je od pet škola i vrtića na području grada Splita za koje su povučena bespovratna sredstva za energetsku obnovu. Energetska obnova od iznimne je važnosti obzirom da je OŠ Skalice izgrađena davne 1970. godine te je u kontinuiranoj uporabi od dana izgradnje, a po završetku obnove se na godišnjoj razini očekuju uštede i do 65% električne energije.

Ukupna vrijednost projekta energetske obnove je 4.491.662,52 kuna, od čega je 1.795.955,89 kuna bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog projekta Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020., Promicanje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije, koje je osigurala Razvojna agencija Split – RaST d.o.o. uspješnom projektnom prijavom. Ostatak sredstava do punog iznosa projekta bit će financiran iz proračuna Grada.

Ukupna vrijednost radova energetske obnove škole je 4.017.500,00 kuna s PDV-om, a rok za dovršetak radova je tri mjeseca. Izvođač radova na energetskoj obnovi Skalica je tvrtka CRIVAC d.o.o iz Solina, stručni nadzor vršit će Meritum inženjering d.o.o. iz Splita, dok je Koordinator II zaštite na radu tvrtka Atesti i zaštita d.o.o. iz Splita. Po završetku energetske obnove očekivana je promjena iz energetskog razreda „C“ u energetski razred „B“.

Podsjetimo, uz Skalice, u programu energetske obnove u sklopu Operativnog projekta Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020., odobreni za sufinanciranje iz Europskog fonda za regionalni razvoj su još i osnovne škole Mertojak i Pojišan te dječji vrtići Mandalina i Latica.