• Novosti

Uručeni sporazumi o provedbi ITP-a za otoke; na listi i dva projekta Grada Splita kojima se ulaže u naselje Slatine

12. travnja u novouređenom prostoru Međunarodnog centra za podvodnu arheologiju u Zadru održana je svečanost uručenja sporazuma obalno-otočnim županijama o provedbi Integriranog teritorijalnog programa. U novom EU programskom razdoblju 2021. – 2027. Hrvatska je u okviru Integriranog teritorijalnog programa osigurala 150 milijuna eura za ulaganja u otoke. Riječ je o 86 projekata koji će se financirati iz ITP-a: 2 u Istarskoj županiji, 20 u Primorsko-goranskoj, 3 u Ličko-senjskoj, 7 u Zadarskoj, 8 u Šibensko-kninskoj, 25 u Splitsko-dalmatinskoj, te 21 u Dubrovačko-neretvanskoj.

Među 25 projekata iz Splitsko-dalmatinske županije, nalaze se i dva projekta Grada Splita kojima se ulaže u naselje Slatine na otoku Čiovo: projekt rekonstrukcije vatrogasnog doma DVD Slatine i nabave vatrogasnih vozila u partnerstvu s DVD Split i JVP Grada Trogira te projekt Multifunkcionalnog društvenog centra Slatine s partnerom Gradskom knjižnicom Marka Marulića.

Odabrani projekti pokrivaju prihvatljiva područja ulaganja čijom će se provedbom i implementacijom osigurati doprinos pokazateljima ostvarenja definiranih Teritorijalnom strategijom razvoja otoka Splitsko-dalmatinske županije.

Foto: MRRFEU