• Novosti

Uručeni ugovori za izgradnju Tehnološkog parka i potpisan ugovor za uvođenje inteligentnih transportnih sustava u gradu Splitu

Jučer su, prilikom posjeta Vlade Republike Hrvatske Splitu, potpisani i uručeni ugovori kojima se realiziraju veliki prometni i infrastrukturni projekti na području grada Splita ukupne vrijednosti 500 milijuna kuna.

Među tim su ugovorima i dva ugovora za EU projekte „Razvoj zone Dračevac – Tehnološki park Split – Dračevac“ te „Izgradnja i opremanje centralnog objekta Tehnološkog parka Split“ ukupne vrijednosti 166 milijuna kuna koje je gradonačelniku Grada Splita uručila ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt uvođenja inteligentnih transportnih sustava na funkcionalnom prometnom području grada Splita (ITS), vrijedan 98 milijuna kuna, potpisali su ministar Oleg Butković, gradonačelnik Andro Krstulović Opara i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje Tomislav Petric.

Radnom sastanku i svečanosti uručenja i potpisa ugovora u Hrvatskom domu u Splitu prisustvovao je i direktor Razvojne agencije Split – RaST d.o.o. Goran Batinić obzirom da je Razvojna agencija pripremala i aplicirala navedene projekte na natječaje Europske unije kojima su ostvarena značajna bespovratna sredstva za realizaciju navedenih gradskih strateških projekata (105 milijuna kuna bespovratno za Tehnološki park te 81 milijun kuna bespovratno za projekt ITS-a).