• Novosti

Uspostavljena bibliobusna služba Gradske knjižnice Marka Marulića: „knjižnica na kotačima“ doći će do svakog stanovnika županije

Gradska knjižnica Marka Marulića Split u partnerstvu sa Splitsko-dalmatinskom županijom te uz podršku Grada Splita pokrenula je županijsku bibliobusnu službu kojom će „knjižnica na kotačima“ doći do svakog stanovnika županije. Bibliobus je, osim brojnim knjigama, opremljen rampom za osobe s invaliditetom, tabletima, računalima, printerom te ima pristup internetu.

EU projektom “Za dobre vibre – čitaj libre” više od 20 tisuća stanovnika dobit će pristup knjizi, što je posebice važno za mjesta u sklopu Splitsko-dalmatinske županije koja nemaju knjižnicu. Projektom se osim uspostave županijske bibliobusne službe, održava niz radionica za poticanje čitanja i razvoja čitalačke pismenosti za djecu i mlade, starije osobe i osobe s invaliditetom, kao i javna kampanja podizanja svijesti o važnosti čitanja za osobni razvoj.

Projekt od  iznimnog značaja za sve stanovnike županije podržali su gradonačelnik Ivica Puljak, župan Blaženko Boban te pročelnik Konzervatorskog odjela i izaslanik ministrice kulture i medija Nine Obuljen Koržinek, Radoslav Bužančić.

Vrijednost projekta “Za dobre vibre – čitaj libre” je 522.693,34 EUR, a 100% je financiran bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda što je osigurala Razvojna agencija Split – RaST d.o.o.

Lokacije stajališta bibliobusa i termini dolaska biti će dostupni na internetskim stranicama www.gkmm.hr, na oglasnoj ploči u bibliobusu te na stajalištima prema dogovoru.