• Novosti

„Zajedno smo snažniji“ – odobren projekt jačanja usluga izvaninstitucionalne skrbi Udruge Anđeli u partnerstvu s Gradom Splitom

Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike donijelo je Odluku o financiranju projekta „Zajedno smo snažniji“ u partnerstvu Udruge Anđeli i Grada Splita. Stopostotno sufinanciranje projekta bespovratnim sredstvima Europske unije osigurala je Razvojna agencija Split – RaST koja je u suradnji s Udrugom Anđeli pripremala projekt te ga prijavila na Poziv Europskog socijalnog fonda „Unaprjeđenje postojećih i širenje usluga izvaninstitucionalne skrbi na području odabranih urbanih aglomeracija/područja Osijek, Pula, Rijeka, Slavonski Brod, Split, Zadar i Zagreb“.

Projekt „Zajedno smo snažniji“ za cilj ima unaprjeđenje socijalnih usluga izvaninstitucionalne skrbi sa svrhom što kvalitetnijeg uključivanja u zajednicu najosjetljivije skupine društva – djece s teškoćama u razvoju, koja zbog tjelesnih, komunikacijskih, senzoričkih ili intelektualnih teškoća zahtijevaju dodatnu podršku za učenje i razvoj.

Provedbom projekta i jačanjem kapaciteta „Udruge roditelja za djecu najteže tjelesne invalide i djecu s teškoćama u razvoju Anđeli“ uz podršku partnera Grada Splita omogućit će se pružanje inovativne i potpuno prilagođene socijalne i zdravstvene usluge korisnicima i na taj način nastaviti davati maksimalna podrška brizi i skrbi djece kojoj je to najviše potrebno.

Odobreni iznos prihvatljivih troškova projekta je 1.908.512,76 kuna uz 100% sufinanciranje bespovratnim sredstvima Europske unije unutar ITU mehanizma Urbane aglomeracije Split.