• Novosti

Započela energetska obnova dječjeg vrtića Latica

Gradu Splitu početkom ove godine odobreno je sufinanciranje energetske obnove 5 osnovnih škola i vrtića, od kojih je jedan i DV Latica na Sućidru u kojem je danas svečano obilježen početak energetske obnove. Projekt energetske obnove DV Latica iznosi 1.026.822,52 kuna, od čega je osigurano 423.692,89 kuna bespovratnih sredstava.

Projektne prijave za svih 5 objekata izradila je Razvojna agencija Split – RaST i time osigurala sufinanciranje projekata energetske obnove iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Ukupna vrijednost svih 5 projekata iznosi 27,6 milijuna kuna od čega ukupna vrijednost bespovratnih sredstava iznosi 11 milijuna kuna. Ostatak sredstava osigurat će se iz proračuna Grada Splita, nacionalnih izvora sufinanciranja provedbe EU projekata, kao i iz samih ušteda koje će, nakon provedbe energetskih mjera kroz 24 mjeseca trajanja projekta, na godišnjoj razini iznositi oko pola milijuna kuna – izjavio je gradonačelnik Krstulović Opara.

Endica Radić Hozo, ravnateljica DV Radost, u čijem je sastavu i vrtić na Sućidru, istaknula je kako će nakon završetka energetske obnove računi za potrošenu energiju pasti i do 50 posto. Sami radovi, pojasnila je ravnateljica, neće ometati svakodnevni rad vrtića i bezbrižnu igru njegovih mališa i veliša, a trajat će tri mjeseca.