• Novosti
  • hr

Započinju radovi energetske obnove Dječjeg vrtića Morski konjić u Slatinama

Dječji vrtić Radost je, uz tehničku pomoć Razvojne agencije Split – RaST d.o.o., prijavio energetsku obnovu DV Morski konjić u Slatinama na Javni poziv za dodjelu sredstava na ime naknade za proizvod ZelEN za 2017. godinu. Podloga za prijavu bila je tehnička dokumentacija koju je izradio Grad Split, Služba za izgradnju, a vrijednost projekta iznosi 475.025,00 kn bez PDV-a.

Na javni poziv za dodjelu sredstava na ime naknade za proizvod „ZelEN“ pristiglo je 11 prijava. Odbor za ocjenjivanje, od ukupno pristiglih 11 prijava, u razmatranje je uzeo 7 prijava koje su zadovoljile nužne kriterije te je energetska obnova DV Morski konjić bio jedan od projekata koji su dobili donaciju i to u punoj visini zatraženog iznosa (100%), što je vidljivo na idućoj poveznici.

HEP, putem tvrtke HEP ESCO, za DV Morski konjić u punom iznosu donira sve zatražene mjere energetske obnove i to na način da je proveo javnu nabavu za radove koji započinju 5. prosinca 2018., dok DV Radost snosi samo trošak stručnog nadzora i koordinatora na radu. Služba za izgradnju popratit će radove ispred Grada Splita, a vrtić će uskoro dobiti novu, energetski učinkovitu i uređenu fasadu, toplinsku izolaciju ravnog i kosog krova, rekonstruiranu gromobransku instalaciju, novu vanjsku stolariju i novu rasvjetu te će na taj način postati ugodnije mjesto boravka slatinskim mališanima, njihovom odgajateljima i ostalom osoblju.