• Novosti

Zaželi sretniju starost 4: osigurana bespovratna sredstva za provedbu projekta podrške starijim osobama te osobama s invaliditetom

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike odobrilo je financiranje projekta „Zaželi sretniju starost 4“ koji je u rujnu prošle godine prijavljen na Poziv „Zaželi – prevencija institucionalizacije“ unutar Europskog socijalnog fonda plus.

Projekt „Zaželi sretniju starost 4“ predstavlja nastavak tri prethodno uspješno provedena projekta „Zaželi sretniju starost“ čime se osigurao kontinuitet u pružanju izvaninstitucionalnih usluga najranjivijim članovima društva.

Projektom će se pružati usluga potpore i podrške u svakodnevnom životu za 180 starijih osoba te osoba s invaliditetom kako bi se povećala kvaliteta njihovih života i društvena uključenost. To će se postići zapošljavanjem 30 teže zapošljivih osoba čime će se utjecati i na ublažavanje posljedica dugotrajne nezaposlenosti tih osoba. Provedbom projekta tako se promiče uključivanje ranjivih skupina u društvenu zajednicu, unaprjeđuje se i jača izvaninstitucionalna skrb te osvješćuje potreba za društvenim angažmanom.

Projekt će dodatno omogućiti Gradu Splitu standardiziranje socijalnih usluga, kao i razvoj planova pružanja budućih socijalnih usluga na području grada. Kao i prethodnih godina, Grad će objaviti Javni poziv za iskaz interesa za korištenje potpore i podrške u sklopu projekta „Zaželi sretniju starost 4“ na svojim mrežnim stranicama.

Ukupna vrijednost projekta je 1.485.000,00 eura, uz 100% sufinanciranje od strane Europskog socijalnog fonda plus. Bespovratna sredstva osigurala je Razvojna agencija Split – RaST koja je pripremila i podnijela projektnu prijavu za Grad Split u suradnji s Odsjekom za socijalnu skrb i zdravstvenu zaštitu te Službom za razvoj Grada Splita. Trajanje projekta je 36 mjeseci.