• Novosti

Odobreno sufinanciranje zamjene parketa u košarkaškoj dvorani Gripe

Središnji državni ured za šport donio je odluku o sufinanciranju izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja 22 športske građevine među kojima je i projekt zamjene sportskog parketa u košarkaškoj dvorani Gripe čiju je projektnu prijavu izradila Razvojna agencija Split – RaST d.o.o u suradnji s KK Split.

Radi se o ukupnoj vrijednosti projekta u iznosu od 950.625,00 kuna, od čega 490.000,00 kuna bespovratnih sredstava kojima će Grad Split financirati zamjenu parketa košarkaške dvorane površine od 36×23 metra, a koji se koristi za razne namjene kao što su treninzi i utakmice, ali i komercijalne svrhe poput koncerata i drugih društvenih događanja. Korisnici dvorane su Škola košarke KK Split i omladinski pogon kluba u svim uzrasnim kategorijama, a povremeno se ustupa na korištenje i lokalnim klubovima KK Mislav te KAŽL Žana Lelas kao i KKI Split – košarka u kolicima.

Budući da se košarkaška dvorana koristi 7 dana u tjednu, i to od 7 sati ujutro do 23 sata, što mjesečno iznosi preko 3000 radnih sati, očito je kako je zamjena dotrajalog i oštećenog parketa iznimno bitna za prvenstveno adekvatno održavanje utakmica i treninga s minimumom potencijalnih ozljeda sportaša koji ga koriste.

Fotografija: Ivica Čavka

Popis svih prijavljenih i odobrenih projekata RaST-a možete pratiti OVDJE.