• Novosti

Pet od pet: Odobreno sufinanciranje svih 5 prijavljenih projekata energetske obnove osnovnih škola i vrtića

Iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost danas je stigla odlična vijest kako je i peti prijavljeni projekt energetske obnove javnih zgrada dobio zeleno svjetlo, pa će u energetsku obnovu tako krenuti splitske osnovne škole Mertojak, Skalice i Pojišan te dječji vrtići Mandalina i Latica.

Riječ je o ukupno 11 milijuna kuna bespovratnih sredstava za navedenih pet projekata za koje je Razvojna agencija Split – RaST d.o.o. izradila projektne prijave i time osigurala sredstva iz fondova Europske unije, konkretno Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i njihovog Poziva „Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“.

Ostatak sredstava do ukupne vrijednosti projekata od 27,3 milijuna kuna osigurat će se iz proračuna Grada Splita, nacionalnih izvora sufinanciranja provedbe EU projekata, kao i iz samih ušteda koje će, nakon provedbe energetskih mjera kroz 24 mjeseca trajanja projekta, na godišnjoj razini iznositi oko pola milijuna kuna.

Popis svih prijavljenih projekata RaST-a možete pratiti OVDJE.